Thaise kookles 2.0 in Ontwerpwinkel Kletz met authentieke Thaise gerechten

Het laatste weekend van augustus vierden we met een overheerlijke kookworkshop Thais koken in de wondere toonzaal van Kletz te Zele. Onze keukenprinsessen en -prinsen waren deze keer afkomstig van Zele, Lokeren, Hamme, Gent, Oostende, Knokke en zelfs uit het verre Limburg.

We kozen voor een nieuwe frisse menu, die door iedereen zeer werd gesmaakt. Maar voordat we aan tafel konden, moest er natuurlijk eerst gekookt worden. Chef Nokkie legde ons in haar fantastische Nederlands de basisingrediënten van de workshop uit: kaffirlimoenbladeren, Thaise koriander, citroengras, de curriepasta, vissaus, soyasaus, oestersaus, …

De wontons, de Thaise variant van de ravioli’s, werden eerst uit onze vingers getoverd. Eens de techniek onder de knie, werden er al vier volle plateau’s opzij gezet. Omdat de Thaise kruiden en ingrediënten ons toch een klein hongertje bezorden, begonnen we het heerlijke rundsvlees als een steak in de grillpan te bakken. We sneden de ingrediënten fijn om er bij te serveren en versneden een mango voor de heerlijke frisse smaak. De overheerlijke Thaise rundsvleessalade met mango’s was geboren. Op de Bora kookplaten vervolgden we de Thaise kookles en kookten we de soep waar we op het einde de wontons in klaar maakten. Ook de groene curry met kip, bamboescheuten, Thaise aubergines en andere verse groenten werd in de wok vorm gegeven. Iedereen kon aan tafel voor de wonton soep en de Thaise groene curry met Thaise  jasmijnrijst.

Onze cursisten hielpen om enkele zongerijpte mango’s te versnijden voor de Thaise dessert: plakrijst met kokosmelk en mango. Nog even opruimen, een hartelijke lach, een zakje met tupperware potjes vol met lekkers en de workshop zat er op!

We willen ook graag Marc Coppieters bedanken voor zijn foto’s. Geniet gerust even mee

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s