Teambuilding t’Oorhuis

Het eerste post-covid evenement met de kookkunsten van chef Nokkie van Thai@Home en een superleuke groep audiologen van t ‘Oorhuis. Samen met het kookatelier Bureau/Cuisine in Melle stonden we de groep enthousiaste kookfanaten op te wachten met een verse kop koffie. Van heel Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen kwam het team afgezakt voor de Thaise kookworkshop.

Het begin van het bedrijfsevent en de Thaise kookworkshop werd genomen toen chef Nokkie de typisch Thaise ingrediënten introduceerde: Thaise soyasaus, oestersaus, vissaus, palmsuiker, kokosmelk, tamarinde, kaffirlimoen en nog veel meer. Fijn want we konden even buiten in het zonnetje zitten! En daarna aan de slag. De dames en heer van t’Oorhuis hadden er meteen veel zin in en maakten een lekkere vulling voor de Thaise loempia’s. Voor we aan het leuke rollen begonnen, eerst nog de verdere voorbereiding afronden; vlees en groentjes snijden.

Loempia’s noemen we ook wel spring rolls en het werd duidelijk waarom ze zo genoemd worden. Het team maakte heel precies en nauwkeurig een hoop prachtige loempia’s met het deeg en de vulling. Echte topchefs in opleiding tijdens de Thaise kookles van Thaiathome. Ondertussen werden enkele kroepoek, Thaise garnalenchips, geserveerd met een lekker Chang biertje bij. De loempia’s werden gefrituurd en met een lekker dipsausje opgegeten.

Op naar het volgende deel van de kookworkshop in het kookatelier te Melle. We begonnen aan de typisch Thaise soep; Tom kha kai. De kip kokossoep, een echte smaakbom, dankzij de Thaise kruiden galanga, citroengras en kaffirlimpenbladeren. Ook dit werd lekker smullen voor het team en gelukkig was het voor niemand te pikant! Als laatste maakten de dames in teams pad thai klaar. Een echt streetfoodgerecht, want het vuur staat op hoge temperatuur en de verschillende ingrediënten worden kort en snel gebakken. Samen met chef Nokkie maken ze een zeer lekkere pad thai met de typische tamarinde-saus.

Chef Nokkie had thuis ook een lekker Thais dessert gemaakt, een pompoenvla versierd met fruit en een bolletje ijs. Het team van Oorhuis heeft genoten van ce culinaire maaltijd en de workshop. Achteraf werden nog bedrijfsfoto’s genomen voor de mooie herinneringen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s