Online Thaise kookworkshop – 18 oktober 2020

Onze fysieke kookworkshops kunnen enkel voor bubbel-groepen doorgaan. We krijgen echter wekelijks de vraag wanneer onze open workshops weer herstarten en daarom hebben we besloten om na enkele succesvolle tests onze eerst Thaise kookworkshop online te geven op zondag 18 oktober!

Tijdens de kookworkshop wordt onder digitale begeleiding van Nokkie aangeleerd om 2 typische Thaise gerechten te maken: Thaise loempia’s en Pad Thai (Thaise noedels). De workshop duurt ongeveer 3 uur en er is ruimte voor vragen en heel wat uitleg over ingrediënten en tips & tricks.

Praktisch:

  • Datum workshop: Zondag 18 oktober 10:00 – 13:00
  • Ophalen pakketje met verse ingrediënten op zaterdag 17 oktober met 2 afhaalmomenten in Lokeren en Gent
  • Inschrijven via info@Thaiathome.be of via het contactformulier hieronder
  • Online sessie met 15-20 deelnemers
  • Prijs => Speciale lanceerprijs voor eerste kookworkshop: 50 EUR/pakket i.p.v. 60 EUR
  • De Online sessie wordt opgenomen en word achteraf aan de deelnemers via Wetransfer bezorgd
  • Aanmaak van een Whatsapp groep met deelnemers: link doorsturen, mogelijke vragen en om foto’s te delen
  • Vegetarisch? Beide gerechten kunnen ook volledig vegetarisch gemaakt worden, gelieve dit bij inschrijving door te geven.
  • Het is leuk om andere deelnemers bezig te zien en voor ons ook visueel gemakkelijk om in te schatten hoe de kooksessie verloopt, wil je echter jouw camera en geluid niet aanzetten, is het perfect mogelijk om de workshop ook zo te volgen.

Wat zit er allemaal in het pakket?

  • Receptenbundel
  • Alle ingrediënten voor de Thaise loempia’s en pad thai
  • Bij de ingrediënten zitten enkele zeer specifieke zoals Chinese bieslook, oestersaus, sojasaus, loempiadeeg, pad thai saus, tamarinde …
  • De porties zijn voorzien voor +- 4 personen. Je maakt meer loempia’s, maar die kan je dan in de diepvries steken voor later
  • Bij de ingrediënten zitten ook enkele flessen saus (vb. Sojasaus, Oestersaus, Loempiasaus …) die je later nog kan gebruiken.
  • 2 Thaise biertjes

Wat heb ik zelf nog allemaal nodig?

  • Internetverbinding en een laptop/tablet/smartphone die je in de keuken kan zetten om mee te volgen
  • Wat plaats in de koelkast en diepvries
  • Wat plaats om te werken
  • Snijplank en mes
  • Extra plankje om loempia’s te rollen
  • Kooklepel
  • Een wok of grote(re) pan
  • Olie voor de wok/pan => Geen olijfolie, wel arachide, mais, zonnebloem …
  • Een friteuse met frituurolie voor de loempia’s of in een wok/ diepe pan met olie klaar te maken
  • Een schotel of grote plank om de loempiavulling te laten afkoelen.
  • Water
  • Afvalbakje
  • En heel veel goesting om er een leuke workshop van te maken!

Hoe verloopt het precies?

  • Op zaterdag 17 oktober kunt u het pakket bij ons in Lokeren komen ophalen overdag en we voorzien ook ’s avonds een afhaalpunt in het Gentse (nog te communiceren).
  • Eenmaal terug thuis, haalt u alles uit het pakje en volgt u de instructies voor wat in de koelkast te leggen en wat in de diepvries
  • Op zondag 18 oktober is de kookworkshop. De link voor de online sessie (via ZOOM), krijgt u per mail en in het whatsapp groepje.
  • Indien u de eerste keer op Zoom gaat, moet u iets downloaden op uw apparaat, dit duurt slechts enkele minuten. Gelieve voor de workshop even te testen.
  • De workshop start om 10u, we loggen 10 minuten vroeger in voor degene die even willen testen of nog vragen willen stellen.
  • Eenmaal de sessie begint, zetten we alle deelnemers op “mute” zodat iedereen de uitleg goed kan volgen. Tijdens de pauze of bij dringende vragen kunnen de micro’s aan.
  • Er wordt uitleg gegeven over de ingrediënten en een beetje over Thailand. Wij koken voor en u kan dat thuis dan op hetzelfde moment nadoen. Ook leuk om doen met de kinderen en heel het gezin!
  • We bouwen in de workshop wat pauzes in voor eventuele vragen of als iemand wat achterstand zou hebben.
  • Het eerste gerecht zijn de Thaise loempia’s: de vulling wordt in de wok/pan gemaakt en eenmaal afgekoeld worden dan de loempia’s gerold en dan gefrituurd. De overgebleven loempia’s kunnen netjes in de diepvries. Er kan dan al even van de loempia’s geproefd worden, bij de ingrediënten zit hier ook een speciale dipsaus voor.
  • Het tweede gerecht is pad thai. Het gerecht wordt in de wok/pan klaargemaakt.
  • Na de sessie kunnen er nog vragen gesteld worden.
  • Daarna, allemaal lekker eten!

Interesse of inschrijven?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s