Thaise kookles met authentieke ingrediënten 2019

Twee weekjes geleden vond de eerste Thaise kookworkshop van Thaiathome plaats bij interieurontwerper Kletz te Zele. Kookfanaten van over heel Vlaanderen (Aalst, Dendermonde, Lokeren, Zele, Nazareth, Gent en Antwerpen) kwamen zondagmorgen bijeen voor de Thaise kookles.

Eerst een goede koffie of thee om wakker te worden om dan Chef Nokkie aan het woord te laten. Ze gaf iedereen uitleg over de ingrediënten. Welke kokosmelk de beste is, hoe je een mango goed laat rijpen en wat galanga, bamboescheuten, vissaus, palmsuiker en plakrijst nu precies zijn.

De groenten, het vlees en de vegetarische tofu werd door de deelnemers versneden. Na het maken van de dressing voor de Yam nua, de rundsvleessalade) werden de steaks fijn gegrild, naar ieders smaak. Twee mango’s werden gebruikt om de salade visueel en van smaak af te werken.

Het plooien van de wontons moest chef Nokkie een paar keer voordoen, maar eenmaal de techniek onder de knie kon iedereen een hele reeks wontons maken. De bouillon werd op basis van Shitakepaddestoelen aangemaakt en op het andere vuur begon de groene curry al goed te pruttelen. De kip of tofu toevoegen en dan de bamboescheuten. Alles werd op smaak gebracht met soyasaus, oestersaus, vissaus en palmsuiker.

We gebruikten Thaise jasmijnrijst voor bij de curry, maar voor het dessert werd speciale plakrijst in de microgolf gestoomd. Een vleugje kokosmelk erbij en enkele sappige schijfjes mango om het dessert helemaal af te werken. En natuurlijk werd er heerlijk gesmuld samen met een Thais Chang biertje of een zachte wijn.

Een gedachte over “Thaise kookles met authentieke ingrediënten 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s