Verjaardagsfeest met kinderen

Thai@Home was aanwezig om Thais te koken in Grimbergen, Vlaams-Brabant. Niet zomaar een kookles of Thaise kookworkshop, deze keer mochten we enkele enthousiaste kinderen en tieners met de Thaise lekkernijen in aanraking laten komen. Het was die dag ook de voetbalmatch op het Wereldkampioenschap tussen België en Tunesië, getuige de veel geschilderde wangetjes.

Na een korte voorstelling begonnen we aan het maken van de vulling voor de loempia’s. De kinderen leerden ook over de soyasaus en oestersaus en konden natuurlijk hun creatie ook even proeven. Vervolgens werd hun behendigheid op de proef gesteld. De Thaise kipsatés werden op voorhand al gemarineerd en de jongeren mochten deze nauwkeurig op een stokje prikken. Ondertussen was de loempiavulling afgekoeld en konden we beginnen rollen aan de loempia’s. Sommigen hadden het direct onder de knie, andere verkozen om met artistieken vrijheid te experimenteren.

De loempia’s en kipstokjes werden door ons, het Thaiathome-team, klaar gemaakt en we maakten er nog een lekkere porties noedels bij. Om de noedels op te eten, konden de kinderen proberen om met stokjes te eten. Gelukkig hadden we wel handige hulpmiddeltjes mee om de stokjes bij elkaar te houden!

Bijna al het eten was op en zeker de kipsatés waren een schot in de roos. Het was zeer leuk om met een Thaise kookles voor kinderen een verjaardagsfeest mee te helpen opvrolijken. Chef Nokkie is dan nog spontaan de meisjes beginnen schminken. En goed nieuws België won de voetbalmatch met 5-2!

Wil u ook graag voor een verjaardagsfeestje een voorstel voor Thais eten of om de kids te laten koken? Stuur ons zeker een mailtje op info@thaiathome.be

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s